Viaplay og Zentropa i nyt samarbejde om serien ’Drømmeren - Karen Blixen bliver til’ med Connie Nielsen i hovedrollen

30 november 2021

Zentropa har netop færdigindspillet en storstilet dramaserie til Viaplay om tilblivelsen af en af Danmarks største forfattere: Karen Blixen. Serien er skabt af Dunja Gry Jensen og realiseret af konceptuerende instruktør Jeanette Nordahl efter en idé af Connie Nielsen og Karoline Leth. Optagelserne til ’Drømmeren - Karen Blixen bliver til’  foregik i Danmark og i udlandet, og serien forventes at få premiere i 2022 på Viaplay. 

Drømmeren - Karen Blixen bliver til’ er en fortælling om en kvinde, der kæmper for at finde sin plads i livet og frigøre sig fra familiens og samfundets forventninger. Handlingen foregår i 1930’erne og tager sin begyndelse, da Karen Blixen vender hjem til Danmark efter sine mange år i Østafrika. Hun befinder sig på et absolut nulpunkt; ruineret, syg, fraskilt og med knuste drømme. Dybt afhængig af sin religiøse og højborgerlige familie er hun tilbage i barndomshjemmet på Rungstedlund. 

Fra dette udgangspunkt følger vi, hvordan Karen Blixen langsomt rejser sig fra nederlaget og genopstår som en enestående kunstner. Det bliver en rejse mod den personlige og økonomiske frihed, hun altid har længtes efter, men først må hun finde modet til at stå ved sig selv og tage det opgør med familien, hun ikke magtede i sin ungdom. Undervejs oplever vi Karen Blixens nærmeste familie og deres relation, og serien trækker desuden i glimt tråde tilbage til den nære fortid i Afrika. Stedet hvor Karen Blixen fandt sine lykkeligste stunder i et liv med frihed, kamp og risici - men hvor hun også mødte sine største nederlag og tab i sine kærlighedsforhold til både ægtemanden Bror Blixen og soul-maten Denys Finch-Hatton. Serien visualiserer desuden Karen Blixens inderste tankeliv og magiske univers gennem en fortolkning af hendes novelle ’Drømmerne’ fra debuten ’Syv Fantastiske Fortællinger’. 

Den danskfødte verdensstjerne Connie Nielsen (’Brødre’, ’Gladiator’, ’Djævelens advokat’) har hovedrollen som Karen Blixen i ’Drømmeren - Karen Blixen bliver til’ og er også executive producer. Connie Nielsen vandt ’The Silver Seashell’ for ‘Best Actress’ ved San Sebastian International Film Festival i 2004 for sin rolle i Susanne Biers ‘Brødre’, som også sikrede hende en Bodil for ’Best Actress’ i 2005 samt en nominering til ‘Best European Actress’ ved The European Film Awards samme år. 

”Karen Blixen har været et forbillede siden min barndom: En eventyrs-figur, ordkunstner, vidt rejsende, en tænker. Alligevel kendte jeg ikke den sande historie om selve den proces, - smertefuld, afprøvende, og vildt spændende - gennem hvilken en kvinde på 46 år, dybt ramt af sit livs allerstørste krise, fandt ind til sit eget egentlige talent, og herved også frem til den frihed hun søgte.  Jeg er overbevist om vigtigheden for kvinder i alle aldre, og fra alle steder, at kende til denne enormt inspirerende historie. Jeg lægger min krop og sjæl i at bygge et spejl af denne utrolige kvinde, og er taknemmelig og begejstret for at kreativ producer Karoline Leth og Zentropa har formået at samle så fantastiske talenter omkring dette fortryllende projekt”, siger Connie Nielsen. 

”Hos Viaplay er en af vores vigtigste ambitioner at udbrede kendskabet til de største og mest betydningsfulde nordiske personligheder til resten af verden. Med ’Drømmeren - Karen Blixen bliver til’ går vi tæt på Karen Blixen, som ikke blot er et af de allerstørste forfatternavne gennem tiden, men som også gennem hele sit liv kæmpede for friheden til at være den kvinde, det menneske og den kunstner, hun ønskede at være. At der så også står et stærkt hold af mennesker bag denne serie – både foran og bagved kameraet, gør blot mine forventninger til, hvor fantastisk denne serie kommer til at blive, endnu større,” siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group. 

Drømmeren - Karen Blixen bliver til’ er skabt af creator Dunja Gry Jensen og realiseret af konceptuerende instruktør Jeanette Nordahl og efter en idé af Connie Nielsen og Karoline Leth. Dunja Gry Jensen står bag adskillige anerkendte tv-serier og spillefilm, heriblandt tv-serierne ”Nordskov” og ”Sommer”, og konceptuerende instruktør Jeanette Nordahl har allerede gjort sig bemærket ved internationale filmfestivaler med sin første spillefilm ’Kød & blod’ (2020), der fik premiere på Berlin International Film Festival i 2020.

Serien produceres som en Viaplay Original af Zentropa ved Marie Cecilie Gade, Karoline Leth, Charlotte Hjordt i koproduktion med Belga og med støtte fra Public Service Puljen, Nordisk Film & TV Fond, Wallimages og fra Belgian Federal Government Tax Shelter via Belga Films Fund, Wallimage og med udviklingsstøtte fra Creative Europe programme of the European Union. Internationalt salg varetages af TrustNordisk.

'Drømmeren - Karen Blixen bliver til' bliver på seks episoder af 50 min og får premiere på Viaplay i 2022.

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)'s Viaplay streamingtjeneste er tilgængelig i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland, Lithauen og Polen. Viaplay lanceres i USA i 2021 og Holland og Storbritannien i 2022, efterfulgt af Canada, Tyskland, Østrig og Schweiz inden udgangen af 2023. NENT Group driver streamingtjenester, TV-kanaler, radiostationer og produktionsselskaber og har til formål at fortælle historier, røre liv og udvide verdener. NENT Group har hovedkontor i Stockholm, men et globalt perspektiv og er noteret på Nasdaq Stockholm (`NENT B').

Kontakter

Kristine Holm

Head of PR, Denmark & Norway, Viaplay Group

(på barsel)