Ny dokumentar om livet med diabetes under COVID-19 fra Viaplay

28 oktober 2020 - Sidst opdateret 29 oktober 2020

Den 14. november på ’Verdens Diabetesdag’ er Viaplay aktuel med en ny dokumentar, der sætter fokus på livet som diabetiker under en pandemi. I dokumentaren, som hedder 'Leve uden at dø –  pandamien med diabetes’, interviewer den svenske tv-vært Peter Jhide en række mennesker i Norden med diabetes – herunder også danske Line Maria Sorup og Helle Schou.

Omkring 280. 000[1] mennesker i Danmark lever med diabetes og tilhører derfor gruppen af særligt udsatte, da de har højere risiko for at få et mere alvorligt sygdomsforløb end raske mennesker, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Ny dokumentar fra Viaplay under titlen ’Leve uden at dø – pandamien med diabetes’ sætter netop fokus på, hvordan det er at leve med en kronisk lidelse som diabetes under COVID-19. I dokumentaren rejser den svenske tv-vært Peter Jihde rundt i Norden og taler med mennesker omkring, hvordan det er at leve med en lidelse som diabetes under en pandemi.

Her taler han blandt andet med danske Line Maria Sorup på 43 år og Helle Schou på 72 år, der begge lider af type 2 diabetes.

For Line har pandemien været et ’wake up call’, der har gjort, at hun er begyndt at træne og spise sundere for bedre at kunne håndtere sin diabetes – og for at være bedre rustet, hvis hun skulle blive smittet med corona, fortæller hun. For Helle derimod har det betydet selvisolation i flere måneder, da hun både har diabetes og samtidig er i en relativt høj alder.

”Vi har alle haft store udfordringer i løbet af det sidste år, men for diabetikere har det været værre end for mange andre mennesker. For denne patientgruppe har det virkelig været en tid, der handlede - og forsat handler - om at leve uden at dø”, fortæller tv-vært Peter Jhide.

Dokumentaren 'Leve uden at dø – pandamien med diabetes’ får premiere på Viaplay, Viafree og TV3 lørdag den 14. november på ’Verdens Diabetes dag’.

Dokumentaren er lavet i samarbejde med Beat Diabetes Foundation – et initiativ som NENT Group grundlagde tidligere på året.



[1] https://diabetes.dk/aktuelt/nyheder/nyhedsarkiv/2020/nye-tal-flere-har-diabetes-i-danmark.aspx

Kontakter

Emilie Selin

PR Project Manager, Nordic Entertainment Group Denmark