Tredje og sidste sæson af ’Forhøret’ får premiere på Viaplay med Lars Mikkelsen i den bærende hovedrolle

11 marts 2022

Krimi-dramaet ’Forhøret’ vender stærkt tilbage med tredje og sidste sæson, og dermed afslutter Christoffer Boe sin medrivende trilogi. ’Forhøret 3’ produceres af Miso Film til Viaplay og forventes at få premiere på Viaplay senere på året.

I tredje sæson af ’Forhøret’ afsluttes trilogien og den ultimative sandhed omkring Christinas død kommer frem i lyset. Sæsonens hovedperson er den magtfulde forretningsmand Holger Lang, spillet af Lars Mikkelsen, der står i spidsen for milliardkoncernen Lang Enterprises. Vågne seere vil huske ham fra første sæson, hvor Holger Lang havde udset sig Christina til at være hans virksomheds arvtager før hendes pludselige død. I denne sæson får seerne svar på, hvem den egentlige bagmand er, da alle tråde leder tilbage til én edderkop i midten af spindet.

’Forhøret 3’ er ligesom de to første sæsoner skrevet og instrueret af Christoffer Boe, og serien følger sit faste stramme format, hvor hovedpersonen i hvert afsnit står ansigt til ansigt med en ny mistænkt. Alt overflødigt er skåret væk, og det skaber en intens og dramatisk oplevelse for seerne, der kun forstærkes af, at trilogien afsluttes, alle ubesvarede spørgsmål besvares, og sandheden kommer frem i lyset.

- Mordet på Christina har vist sig at være mere fordækt og kompliceret, end hvad selv Bjørn troede. Men nu er tidspunktet kommet, hvor skylden skal placeres - det endelige punktum sættes - og det er fantastisk at kunne slutte historien i selskab med Lars Mikkelsen, siger Christoffer Boe.  

Historien i ’Forhøret 3’ udfolder sig, da Holger Lang kører gennem den tætte morgentrafik i København, og telefonen ringer. Opkaldet indeholder en video, der afslører, at en lejemorder slår Christina ihjel. Sorgen over at miste Christina – hans protégé og udpegede arving til Lang Enterprises – strømmer igennem Holger Lang på ny og får ham til at emme af raseri. Hvem bestilte drabet på Christina? Og hvorfor? Herfra starter en følelsesladet rejse for Holger Lang gennem et spindelvæv af mistanker mod hans tætteste medarbejdere, hans venner og ikke mindst hans fjender for at nå helt til bunds i mysteriet om Christinas død. 

- Lars er som Holger Lang forførende, dragende og skræmmende på en og samme tid, hvilket er perfekt til en serie om mord, men også til ’Forhørets’ historie om forældre, deres forpligtigelser og den skyld, der følger med, når de ikke opfylder dem. For Holger Lang er også en del af dette komplekse familiespil. Da vi mødte ham første gang, var han en potentiel morder, men i denne sæson vil vi opleve, at han bringer os helt ind i mordets inderste cirkel for at afsløre alle dets hemmeligheder. Det bliver voldsomt, brutalt og forhåbentlig også stærkt underholdende, siger Christoffer Boe.

Første sæson af ’Forhøret’ havde premiere på Viaplay i efteråret 2019 efterfulgt af anden sæson i efteråret 2021. Optagelserne til ’Forhøret 3’ er i gang netop nu, og sæsonen forventes at få premiere på Viaplay senere på året.

- Vi er utrolig glade for at kunne afsløre, at tredje og sidste sæson af ’Forhøret’ får premiere på Viaplay. De to første sæsoner har begge præsenteret nogle stærke historier og et stærkt cast, som giver liv til nogle intense karakterer, der alle har noget på spil. Christoffer Boes nytænkende måde at præsentere sine karakterer og deres dramatiske historier, og måden hvorpå han langsomt, men sikkert udfolder historien, er helt unik, og de to første sæsoner har skabt et grundlag for en tredje og afsluttende sæson, der kun kan blive højdramatisk og ikke mindst af højeste kvalitet. At der tilsyneladende gemmer sig en uløst mordgåde, gør kun spændingen endnu mere intens, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group. 

’Forhøret 3’ er skrevet og instrueret af Christoffer Boe (Allegro, Journal 64, Smagen af sult) med Lasse Kyed Rasmussen som medforfatter. Serien er produceret af Miso Film med producer Jonas Allen og Peter Bose. Executive Producer hos NENT Group er Marlene Billie Andreasen.

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)'s Viaplay streamingtjeneste er tilgængelig i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland, Lithauen, Polen, USA og Holland. Viaplay lanceres i Storbritannien i 2022, efterfulgt af Canada, Tyskland, Østrig og Schweiz inden udgangen af 2023. NENT Group driver streamingtjenester, TV-kanaler, radiostationer og produktionsselskaber og har til formål at fortælle historier, røre liv og udvide verdener. NENT Group har hovedkontor i Stockholm, men et globalt perspektiv og er noteret på Nasdaq Stockholm (`NENT B').

Kontakter

Charlotte Wendt Jensen

PR Project Manager, Viaplay Danmark

(på barsel)